Prajitura Furnica

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura Furnica

Prepararea foilor: Se fac 2 dupa cum urmeaza: - se bat spuma 4 albusuri cu 4 linguri zahar, dupa ce s-a batut bine spuma, se ia o lingura si se amesteca spuma obtinuta cu un amestec de 1 lingura jumate de faina, 2 linguri jumate de mac si jumatate plic praf de copt. - se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau doar cu foaie de copt si se introduce la cuptor pentru maxim 20 de minute. -la fel se procedeaza si cu cea de-a doua foaie Prepararea cremei: -se pune la fiert laptele, faina, zaharul si esenta de vanilie si se amesteca cu grija ca sa nu se formeze cocoloase, se fierbe pana se ingroasa compozitia. - dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se adauga cele 8 galbenusuri. - se lasa la racit - dupa ce s-a racit se amesteca cu pachetul de margarina Ansamblarea prajiturii: -foaie de napolitana -crema -foaia cu mac -crema -foaie de napolitana -crema -foaie cu mac -crema -foaie de napolitana Deasupra se face o glazura de cacao: 2 linguri cacao,3 linguri zahar praf, margarina cat o nuca si 3 linguri apa fierbinte.Se amesteca toate acestea,iar apoi glazura se intinde pe prajitura. Pofta buna!

Ingrediente Prajitura Furnica

- un pachet foi napolitane

- 8 albusuri

- 8 linguri zahar

- 5 linguri mac

- 3 1/2 linguri mac

- 1 plic praf de copt

crema:

- 2 cani lapte

- 4 linguri faina

- 250 g zahar

- 1 esenta vanilie

- 8 galbenusuri

- 1 pachet margarina rama sau unirea

Categorii