Prajitura Greta Garbo

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura Greta Garbo

Intr-un vas se amesteca drojdia cu zahar, pana se lichefiaza, se adauga untul moale, ouale intregi pe rand, amestecand pana totul devine ca o crema. Se adauga smantana, coaja de lamaie, vanilia, sarea si la final faina. Se amesteca fara sa se framante prea mult si se lasa la crescut cca 10-15 min. Aluatul se imparte in 4 parti egale . Se ia o bucata de aluat , i se da forma dreptunghiulara, se intinde o foaie groasa de 1/2 cm, dupa dimensiunea tavii de 20×30. Foaia se aseaza neunsa intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu marmelada, se presara cu nucile amestecate cu zahar , zahar vanilat. La fel se procedeaza si cu restul foilor, se suprapun, ultima foaie ramane neunsa. Tava se lasa la cald cca 30 min pentru dospirea foilor apoi se coace la foc potrivit cca 1 ora. Dupa coacere se lasa la racit complet apoi se glaseaza cu glazura de cacao. Dupa ce glazaura s-a intarit, prajitura se portioneaza in functie de preferinta.

Ingrediente Prajitura Greta Garbo

Ingrediente:

Aluat pentru foi : 600 gr faina

2 oua

250 gr unt sau margarina

250 gr smantana

100 gr zahar

30 gr drojdie

1/2 lingurita sare

2 plicuri zahar vanilat sau 1 lingurita de esenta vanilie

coaja de la o lamaie rasa.

Umplutura: 400 gr marmelada de caise

200 gr nuca macinata

200 gr zahar

2 pliculete zahar vanilat.

Categorii