Prajitura marmorata cu cirese

Timp de preparare o ora si 5 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura marmorata cu cirese

Mai intai spalam ciresele si le scoatem samburii. Intr-un bol mixam ouale de la tempetarura camerei impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul si mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt. La final punem faina si mixam la viteza mica pana obtinem un aluat putin mai gros decat la chec. Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, tapetam cu hartie de copt ( tava mea este de 37 x 24, dar daca vreti sa iese mai inalta prajitura puneti intr-o tava mai mica) si punem 3/4 din compozitie. In restul adaugam cacaoa, esenta de rom si le incorporam. Punem peste compozitia alba, cu o lingura, compozitie cu cacao si cu ajutorul unei furculite o marmoram. Deasupra asezam ciresele. Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita. Lasam prajitura acolo pana este frumos rumenita deasupra, apoi o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim. Pofta buna!

Ingrediente Prajitura marmorata cu cirese

5 oua

250 gr zahar

100 ml ulei

250 gr iaurt natural

300 gr faina ( sau mai putina

in functie de cat de zemos este iaurtul)

1 praf de copt

2 pliculete zahar vanilat

1 lingura cu varf cacao

1 lingurita esenta de rom

500 gr cirese

Categorii