Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao
Reteta culinara Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao
Prajitura aceasta este foarte simpla si foarte buna. Are o singura problema, pentru cei foarte pofticiosi, nu se taie imediat, trebuie lasata cateva ore la rece, pentru ca foile sa se inmoaie si glazura sa se intareasca, dar asteptarea va merita cu siguranta, deoarece foile fragede si crema fina va vor cuceri. Urmariti filmarea si pregatiti si voi impreuna cu mine!!! http://youtu.be/rrofj5iWG7I
Ingrediente Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao
Pentru 3 foi
3 oua
6 linguri de zahar
3 linguri de ulei
1 plic de amoniu pentru prajituri
1 lingura de otet pentru a stinge amoniul
un praf de sare
faina cat cuprinde pentru a forma un aluat bun de intins foi (aprox 150-200 gr)
Pentru crema
1 l lapte
6 linguri zahar (puneti mai mult zahar daca preferati mai dulce)
4 linguri cacao
6 linguri amidon
esenta de rom
Pentru ornat
2 ciocolate negre
1 ciocolata alba
4 linguri de ulei
o scobitoare sau un bat pentru frigarui, pentru a face efectul marmorat