Prajitura ''Mosii de toamna''
Reteta culinara Prajitura ''Mosii de toamna'' din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura ''Mosii de toamna''
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura ''Mosii de toamna''
Pentru că sâmbăta este sâmbăta morților - Moșii de toamnă și am făcut acest tort special pentru această zi, l-am numit tortul „Moșii de toamnă”.
2 foi-35/25 cm (ingrediente pentru 1 foaie, inmultiti cu 2) 3 oua 90 g zahăr 90 g faina un vârf de cuțit de sare 25 ml ulei 30 ml lapte Crema 1 250 g mascarpone 150 g lapte condensat 100 g ciocolată neagră Crema 2 gem de caise nuci măcinate grosierFoaie: Am amestecat bine albusurile spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa amestecam pana am obtinut o bezea tare. Am amestecat galbenusurile impreuna cu uleiul si laptele, apoi le-am incorporat in bezea cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina cernuta, tot cu miscari lente de jos in sus. Am intins aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiunea tava 35/25 cm), am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute. Am scos tava din cuptor si am lasat foaia sa se raceasca. Am procedat la fel cu a doua foaie.
Crema 1: Intr-un vas de inox am pus lapte condensat si ciocolata, am pus vasul pe baie de aburi, am amestecat continuu pana ciocolata a devenit fluida. Am scos vasul de pe baia de aburi, am lasat sa se raceasca vreo 5-6 minute, apoi am incorporat mascarpone, amestecand cam 5 minute. Am lasat crema sa se raceasca.
Crema 2: Nu am cantarit ingredientele aici, am amestecat dulceata cu nuca macinata grosier, am apreciat cat de mult as putea acoperi suprafata prajiturii.
Asamblare: Am asezat prima foaie in tava in care am copt foile, am intins crema de mascarpone, am asezat a doua foaie, am presat putin pentru a face aderenta, apoi am intins crema de dulceata de nuca. Am nivelat și presărat mai multe nuci măcinate. Am dat prajitura lal la rece cateva ore, apoi l-am portionat.
Ingrediente Prajitura ''Mosii de toamna''
2 foi-35/25 cm ( ingredientele pentru 1 foaie, se inmulteste cu 2 )
3 oua
90 g zahar
90 g faina
un praf de sare
25 ml ulei
30 ml lapte
Crema 1
250 g mascarpone
150 g lapte condensat
100 g ciocolata neagra
Crema 2
marmelada caise
nuca macinata grosier