Prajitura Ora 12

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura Ora 12

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar si cu esenta de vanilie pana cand devin ca o crema. Se adauga esenta de rom, apa si untul moale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu cealalta jumatate din zahar pana cand devin ca o bezea. Se adauga amestecul de galbenusuri si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina, cacaua si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa apoi sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, blatul se portioneaza, eliminand marginile inestetice. Sirop: Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se adauga plicul de cappuccino si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, portiile de blat se tavalesc prin sirop si se asaza pe o tava. Glazura: Ciocolata se rupe si se pune intr-un craticior impreuna cu untul si laptele. Se pune craticiorul la foc si se amesteca continuu in el pana cand se topeste toata ciocolata. Aceasta se lasa sa se racoreasca putin, dupa care se toarna cu grija, cu o lingura, peste fiecare portie de blat. Prajiturile se introduc la frigider circa 30 de minute. Decor: Se mixeaza frisca si se orneaza fiecare prajitura cu ea, apoi se decoreaza cu fulgi de ciocolata si cacao.

Ingrediente Prajitura Ora 12

Blat:

4 oua

1 praf de sare

150 g zahar

esenta de vanilie

esenta de rom

25 ml apa

40 g unt moale

150 g faina

50 g cacao

1/2 plic praf de copt (5 g)

Sirop:

125 g zahar

300 ml apa

1 plic de cappuccino cu ciocolata (12,5 g)

esenta de rom

dupa gust

Glazura:

200 g ciocolata cu lapte

30 g unt

3 linguri lapte

Pentru decor:

250 ml frisca lichida indulcita

fulgi de ciocolata

cacao

Dimensiune tava: 20/30 cm

Categorii