Prajitura Pani Walewska

Reteta culinara Prajitura Pani Walewska din categoria Dulciuri. Specific Polonia. Cum sa faci Prajitura Pani Walewska

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura Pani Walewska

 

Daca tot  e perioada in care sarbatorim iubirea va aduc o prajitura  celebra,  de origine poloneza cu o  poveste de dragoste celebra dintre Maria Walewska,contesa de Ornano si Napoleon. Acum, privind in retrospectiva, daca as face din nou prajitura as face  bezea din mai multe albusuri deoarece este destul de putina si se intinde destul de greu.

 

INGREDIENTE
blat: 250 gr faina 50 gr zahar 100 gr unt 82% grasime 3 galbenusuri 5 gr praf de copt 350 gr visine congelate fara samburi bezea: 4 albusuri 120 gr zahar pudra un praf de sare 1 lingura amidon crema : 400 ml lapte 1 plic budinca de vanilie 1 galbenus un praf de sare 100 gr zahar 100 gr unt 82% grasime Pregatim blatul framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru jumatate de ora, dupa care il intindem intr-o foaie subtire in tava mare de la aragaz pe hartie de copt. Presaram deasupra visinele usor decongelate. Pentru bezea mixam albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana obtinem o bezea ferma. Adaugam amidonul si incorporam usor cu o spatula. Intindem bezeaua cu atentie peste fructe. Putem inlocui visinele cu alte fructe acrisoare sau cu dulceata. Dam tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 30 de minute, apoi crestem temperatura la 170 pentru 15 minute.Daca bezeaua se inchide prea tare la culoare acoperim cu hartie de copt tava. Scoatem tava si lasam prajitura la racit, apoi o taiem in doua bucati egale. Pregatim crema astfel: intr-o craticioara punem zaharul, galbenusul, sare si amestecam,apoi adaugam praful de budinca si lapte cate putin amestecand continuu. Punem vasul la foc mic si amestecam pana crema se ingroase. Dam jos si lasam la racit, apoi amestecam cu untul mixat bine adaugand cate putin unt in crema. Pe o jumatate de prajitura intindem crema, apoi punem cealalta jumatate. Trebuie sa umblam cu mare atentie sa nu o sfaramam. Dam prajitura la frigider pentru cel putin 1 ora.Portionam in momentul servirii.

Ingrediente Prajitura Pani Walewska

blat: 250 gr faina 50 gr zahar 100 gr unt 82% grasime 3 galbenusuri 5 gr praf de copt 350 gr visine congelate fara samburi bezea: 4 albusuri 120 gr zahar pudra un praf de sare 1 lingura amidon crema : 400 ml lapte 1 plic budinca de vanilie 1 galbenus un praf de sare 100 gr zahar 100 gr unt 82% grasime

250 gr faina

50 gr zahar

100 gr unt 82% grasime

3 galbenusuri

5 gr praf de copt

350 gr visine congelate fara samburi

4 albusuri

120 gr zahar pudra

un praf de sare

1 lingura amidon

400 ml lapte

1 plic budinca de vanilie

1 galbenus

un praf de sare

100 gr zahar

100 gr unt 82% grasime

Categorii