Prajitura Pani Walewska

Reteta culinara Prajitura Pani Walewska din categoria Dulciuri. Specific Polonia. Cum sa faci Prajitura Pani Walewska
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura Pani Walewska
Daca tot e perioada in care sarbatorim iubirea va aduc o prajitura celebra, de origine poloneza cu o poveste de dragoste celebra dintre Maria Walewska,contesa de Ornano si Napoleon. Acum, privind in retrospectiva, daca as face din nou prajitura as face bezea din mai multe albusuri deoarece este destul de putina si se intinde destul de greu.
INGREDIENTE
Ingrediente Prajitura Pani Walewska
blat: 250 gr faina 50 gr zahar 100 gr unt 82% grasime 3 galbenusuri 5 gr praf de copt 350 gr visine congelate fara samburi bezea: 4 albusuri 120 gr zahar pudra un praf de sare 1 lingura amidon crema : 400 ml lapte 1 plic budinca de vanilie 1 galbenus un praf de sare 100 gr zahar 100 gr unt 82% grasime
250 gr faina
50 gr zahar
100 gr unt 82% grasime
3 galbenusuri
5 gr praf de copt
350 gr visine congelate fara samburi
4 albusuri
120 gr zahar pudra
un praf de sare
1 lingura amidon
400 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
1 galbenus
un praf de sare
100 gr zahar
100 gr unt 82% grasime