Limba de porc cu masline

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Limba de porc cu masline

Se pune la fiert limba in apa cu frunze de dafin si 2 cuburi de supa, dupa fierbere se scurge, se raceste si se curata de pielita si grasimi. Separat se fierb maslinele, ca sa scoatem sarea din ele.

Se rade ceapa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste 2-3 minute in tot uleiul. Se stinge cu sucul de rosii, frecat cu faina si cu supa rece( in care a fiert limba) si se adauga toate celelalte ingrediente, inclusiv felii de lamaie decojita si limba taiata felii.

Se introduce cratita in cuptor,pentru cca 30 minute, ca sa fiarba maslinele si sa se ridice uleiul. Sosul nu trebuie sa fie prea gros, deoarece se mai ingroasa cand se raceste si atunci daca este nevoie se mai dilueaza cu putina supa. Sare si piper se pune numai cand se raceste, daca mai este necesar.

Ingrediente Limba de porc cu masline

3 buc limba de porc

1 ceapa de mijlocie

50-100 ml ulei

2-3 foi de dafin

25 g faina

100 ml vin

150 ml suc de rosii

50 masline

1 lamaie

10 boabe de piper

1/4 l supa in care a fiert limba

sare si piper dupa gust

Categorii