Prajitura ''Prafuri pentru Mos Nae''

Reteta culinara Prajitura ''Prafuri pentru Mos Nae'' din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura ''Prafuri pentru Mos Nae''

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura ''Prafuri pentru Mos Nae''

 

Chef ioc, ghete murdare, naravul din fire nu-mi dispare si pana la urma am incropit ceva si pentru Mos Nae. Probabil ca si el mi-a incropit niste nuiele pentru buna purtare, dar asta este o alta poveste. Ai sa va zic de ce prafuri, ca sa nu avem vorbe la proces. Pai uite cum sta treaba, cand prestam ceva dulce punem o sumedenie de prafuri si ne rugam sa iasa ceva comestibil, posibil  sau cu siguranta, cohorta de ''specialisti in toate'''vor sari ca arsi ca am folosit si niste prafuri neconforme cu standardele de sanatate ( fie vorba intre noi, nimeni nu-i sanatos .....la cap, ca de acolo pornesc toate). In fine, ceva mi-a iesit, e gustos, e mancabil si o sa iasa in analizele de peste 3000 de ani...))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

700 g iaurt grecesc 10% grasime 2 plicuri Creme Ole banane si ciocolata de la Dr. Oetker 6 oua un praf de sare 200 g zahar 200 ml lapte cu 3,5 5 grasime 15 g gelatina 100 g ciocolata neagra 70% cacao 500 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 1 cutie de 800 g cu compot de piersici zmeura congelata biscuiti populari 1 tava cu dimensiuni de 30/25 cm, cu peretii mai inalti Decor frisca si bombonele colorate

Mai intai mi-am pregatit tava, ca acolo mi-a luat mai mult timp ( m-am si enervat nitel , ca numai chef de bibilit tavi nu aveam), am imbracat-o in folie alimentara, iar pe margini am pus folie acetata, sa stea teapan si drept.

Apoi am facut frisca, smantana rece de la frigider am mixat-o cu zaharul pudra( praf) pana am obtinut o frisca ferma. Apoi am mixat iaurtul cu prafurile Creme Ole ( deci cum spuneam, prafuri pentru Mos Nae). Am pus gelatina cu apa rece la hidratat. Intr-un castron de inox am pus cele 6 oua, zaharul, praful de sare si laptele, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase amestecul. Am luat castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata, apoi am amestecat totul cu crema de iaurt, la final am adaugat cca 300 g frisca . In tava pragatita am ornat fundul tavii ( care o sa devina partea de sus a prajiturii) cu felii de piersica si zmeura maruntita, peste care am intins un strat de crema, apoi am ornat din nou cu piersica si zmeura. Peste restul de crema am pus ciocolata topita si am omogenizat bine, apoi am intins-o in tava. Ultimul strat a fost de biscuiti inmuiati in siropul de la compot. Am dat tava la frigider peste noapte, apoi am rasturnat prajitura si am ornat-o cu restul de frisca si a decorat cu bombonele colorate. Acum cu mi-o fi norocul, dar de nuia tot nu scap....:)))))))))))))))))))))))))))))))))))0

Ingrediente Prajitura ''Prafuri pentru Mos Nae''

700 g iaurt grecesc 10% grasime

2 plicuri Creme Ole banane si ciocolata de la Dr. Oetker

6 oua

un praf de sare

200 g zahar

200 ml lapte cu 3,5 5 grasime

15 g gelatina

100 g ciocolata neagra 70% cacao

500 ml smantana pentru frisca

100 g zahar pudra

1 cutie de 800 g cu compot de piersici

zmeura congelata

biscuiti populari

1 tava cu dimensiuni de 30/25 cm, cu peretii mai inalti

Decor

frisca si bombonele colorate

Categorii