Prajitura-pudding cu sos de cafea si inghetata de vin rosu
Reteta culinara Prajitura-pudding cu sos de cafea si inghetata de vin rosu din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura-pudding cu sos de cafea si inghetata de vin rosu
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura-pudding cu sos de cafea si inghetata de vin rosu
Cu aceste doua retete (si o a treia separat), am placerea de a da curs invitatiei Mihaelei de a lua parte la provocarea Furnicutilor, denumita Dulcea Romanie. O idee tare faina, aceea a gatitului "tematic", in luna martie ingredientele propuse fiind cafeaua si vinul. Fie separat, fie impreuna. Am pregatit trei deserturi diferite, pe care le voi detalia astazi si in urmatoarele doua zile, data limita a acestei provocari fiind 20 martie, aviz amatorilor :) ! Pentru inceput, sa-ti spun despre prajitura-pudding. Este vorba practic, de doua deserturi in unul singur. Pusa la cuptor, prajitura - adica pandispanul - creste mare si pufos, iar in acelasi timp, sosul se topeste si patrunde la baza pandispanului, facandu-l cremos. Se serveste alaturi de o cupa de inghetata, de data aceasta, de vin rosu. Dar asta-i povestea de maine, asa ca, va urma...!
Ingrediente Prajitura-pudding cu sos de cafea si inghetata de vin rosu
Ingrediente pentru sos:
350 ml cafea tare
jumatate de cana de zahar brun
jumatate de cana de zahar alb
40 gr pudra de cacao
un rand de ciocolata amaruie (aprox 20 gr)
Ingrediente pentru prajitura (pentru o tava de 22/22):
80 gr unt topit la bain-marie
o cana de faina
160 gr zahar alb
1 ou
esenta de cafea
1/3 cana de lapte (daca pe pe cantar inseamna cam 80 gr)
o lingurita si jumatate de praf de copt