Prăjitură pufoasă cu vişine

Reteta culinara Prăjitură pufoasă cu vişine din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Prăjitură pufoasă cu vişine

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prăjitură pufoasă cu vişine

 

Unul dintre cele mai bune prăjituri cu cireșe pe care le-am făcut vreodată. Am vazut reteta la Timea. Vă recomand să încercați.

5 ouă un vârf de cuțit de sare 7 linguri de zahar 200 ml lapte 150 ml ulei 1 plic praf de copt 340 g faina 500 g cireșe fără sâmburi 1 plic de zahăr vanilat.

Se amestecă ouăle cu praful de sare și zahărul până își dublează volumul. Se adauga laptele si uleiul, apoi faina cernuta si se amesteca cu praful de copt. Se amestecă bine cu o spatulă de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava de 35/20 cm, tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pun cireșele fără sâmburi și se stropesc cu zahăr vanilat. Coacem prajitura 30-35 de minute la 180 de grade C. Dupa ce s-a racit pudram prajitura cu zahar.

Ingrediente Prăjitură pufoasă cu vişine

5 ouă

un praf de sare

7 linguri cu zahăr

200 mL lapte

150 mL ulei

1 pliculeţ praf de copt

340 g făină

500 g vişine fără sâmburi

1 pliculeţ zahăr vanilat.

Categorii