Prajitura pufoasa de vara cu malai si zmeura si iaurt grecesc

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura pufoasa de vara cu malai si zmeura si iaurt grecesc

Se mixeaza albusurile cu 200 gr zahar si 6 linguri de apa. Se mixeaza galbenusurile cu 200 gr zahar, 6 linguri de apa, esenta de lamaie pana obtinem o pasta. Incorporam albusurile batute spuma in compozitia de galbenusuri amestecand usor. Incorporam in compozitie faina si malaiul. Turnam compozitia int-o tava unsa sau cu hartie pergament. Asezam deasupra zmeura, jumatate simpla, jumatate tavalita prin zahar pudra. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute la 200’C. Dupa ce s-a copt, se pudreaza si se lasa la racit. Se amesteca iaurtul grecesc cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Se taie prajitura dupa forma dorita, se pune un strat de prajitura, un strat de iaurt grecesc, zmeura, apoi repetam si ornam cu zmeura si fructe de sezon. Se serveste rece. Pofta buna !

Ingrediente Prajitura pufoasa de vara cu malai si zmeura si iaurt grecesc

6 oua

300 gr faina

100 gr malai

400 gr zahar

12 linguri de apa

1 esenta de lamaie

500 gr zmeura

500 gr iaurt grecesc

150 gr zahar pudra

1 estenata de vanilie

Fructe de sezon pentru ornat

Categorii