Prajitura racoroasa cu kaki si kiwi

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura racoroasa cu kaki si kiwi

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana obtinem o bezea consistenta. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in bezea, se adauga vanilia si faina turnata in ploaie. Se toarna aluatul in tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptor 15 minute, la foc potrivit. Se desprinde blatul de hartie cu lama unui cutit (cat este blatul cald), apoi se taie in doua jumatati egale. Intr-o tava se fixeaza o forma patrata reglabila de care ne ajutam la montarea prajiturii. Se asaza in forma prima jumatate de blat peste care turnam prima crema mixand frisca cu lingura de zahar pudra pana se intareste se mixeaza si cu lingura de smantana, apoi incorporam in ea piureul de kiwi obtinul la blender si gelatina hidratata in 75 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Deasupra cremei se presara bucatele mici de fructe de kaki. Se vine cu a 2 a parte de blat deasupra, se preseaza usor cu mana. Se prepara a 2 a crema la fel ca prima, doar ca adaugam in frisca batuta piureul din fructele de kaki obtinut la blender. Deasupra se presara bucati mici de kiwi. Se da la rece cel putin 2-3 ore inante de a taia prajitura. Ideal ar fi de seara pana dimineata sa fie lasata la frigider. Pofta buna!!

Ingrediente Prajitura racoroasa cu kaki si kiwi

blat

6 oua

200 g zahar

180 g faina

30 m ulei

un praf de sare

vanilie

crema 1

5-6 fructe coapte de kiwi

200 ml frisca lichida

o lingura de zahar pudra

o lingura de smantana

un plic de gelatina

crema 2

3 fructe coapte de kaki

200 ml frisca

o lingura de zahar pudra cu aroma de vanilie

o lingura cu smantana

un plic de gelatina

decor

fructe proaspete de kaki si kiwi maruntite

Categorii