Prajitura racoroasa cu piure de castane si kiwi

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura racoroasa cu piure de castane si kiwi

Se prepara 2 blaturi de aceeasi dimensiune din 5 albusuri amestecate cu un praf de sare si apoi cu 5 linguri de zahar. Ungeți gălbenușurile cu ulei apoi încorporați-le în bezea, adăugați vanilia și la final făina. Turnam aluatul in tava in care am pus hartie de copt. Coacem aproximativ 20 de minute, mai intai la foc mare si apoi economic. Cand blaturile s-au rumenit usor pe margini, le scoatem din cuptor si apoi le scoatem de pe hartia de copt, cu lama unui cutit si le lasam sa se raceasca. Amestecam frisca pana se intareste, apoi adaugam smantana si la final piureul de castane. Se hidratează gelatina în 5 ml apă rece timp de 5 minute apoi se topește (nu se fierbe) la bain marie. Se toarnă subțire în crema piure.Asezam primul blat in tava in care le-am copt, apoi turnam deasupra crema de piure de castane, deasupra asezam al 2-lea blat, presand usor cu mana si lasam sa se raceasca o ora. Curata kiwi-ul, tai-l felii subtiri si aseaza-le unul langa altul deasupra prajiturii. Se fierbe apa cu zaharul pentru sirop apoi se adauga prajitura-gel diluata cu 100 ml apa rece, se aduce la fiert, amestecand continuu, apoi se toarna fierbinte peste feliile de kiwi. Mai lasam sa se raceasca inca o ora apoi puteti felia prajitura. În mod ideal, prăjitura ar trebui să fie refrigerată seara până a doua zi. Poftă bună!

Ingrediente Prajitura racoroasa cu piure de castane si kiwi

Blaturi (2 buc)

din cate:

5 oua

un praf de sare

5 linguri de zahar

5 linguri de faina

3 linguri de ulei

vanilie

Crema de piure:

un borcan de 350 g piure de castane

200 ml frisca lichida

200 g smantana

1 plic de gelatina (10 g)

Decor racoros:

7-8 buc kiwi mari si coapte (sa nu fie foarte moi)

sirop din 250 ml apa + o cana de zahar

2 plicuri de tort - gelle

Categorii