Prajitura Raffaello

Reteta culinara Prajitura Raffaello din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura Raffaello
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura Raffaello
Aceasta prajitura este foarte gustoasa si destul de rapid si simplu de facut. Retete festive de iarna
INGREDIENTE
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C,si pregatim tava.
Albusurile le separam de galbenus si presaram putina sare peste ele , cat luam intre degete.
Ingredientele uscate :faina,nuca de cocos si praful de copt le amestecam impreuna pentru a le adaugam mai usor.
Mixăm albușurile spumă, apoi treptat adăugăm zahărul și mixăm în continuare pana cand nu se mai simte zaharul iar bezeau este ferma si nu cade de pe paletele mixerului.
Adăugăm, treptat ingredientele uscate,lingură cu lingură și amestecăm încet cu spatula sau cu o lingura de lemn. Acum este mai bine sa nu mai folosim mixerul pentru a nu scoate aerul din bezea si amestecam de sus in jos pana la omogenizare.
Turnam compozitia in tava ,nivelam si coacem blatul pentru 30-35 minute ,la 180 grade. Pentru a fi siguri ca este copt facem si testul cu scobitoarea.
Pentru prepararea siropului punem intr-un vas mic pe foc apa si zaharul, incalzim pana cand este topit zaharul. Oprim focul si adaugam lichiorul de cocos .
Frisca lichida am incalzit-o pana aproape de punctul de fierbere. Am adaugat in ea ciocolata alba rupta bucati si am amestecam pana cand s-a topit toata. Vasul acoperit cu o folie alimentara l-am pus la rece. Cand s-a racit bine de tot am mixat amestecul pana a devenit usor spumos. Am adaugat mascarpone si fulgi de cocos.
Blatul rece l-am impartit in doua. Pe un platou am asezat prima jumatate , am insiropat cu jumate din cantitatea de sirop si apoi jumate din crema nivelata. Peste vine al doilea blat , cu care procedam la fel .
Deasupra presaram fulgi de cocos si decoram cu bomboane raffaello sau poate ramane doar cu fulgi.
Trebuie sa stea le rece cateva ore inainte de o fi servita.
Ingrediente Prajitura Raffaello
Pentru blat( 20/25 cm):
-6 albușuri
-150 g zahăr pudră
-50 g făină
-150 g nucă de cocos
-un praf sare
-2,5 gr praf de copt
Pentru sirop:
-200 ml apă
-30 g zahăr
-30 ml lichior de cocos
Pentru cremă:
-250 g mascarpone
-200 g ciocolată albă
-200 ml frișcă lichidă
-100 g cocos