Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios - Cum se prepara Prăjitura Raffaello - Desert însiropat și delicios: Tapetează cu hârtie de copt o
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios
Prăjitura Raffaello este dedicată iubitorilor nucii de cocos. Urmează rețeta noastră pentru a savura o prăjitură pufoasă, însiropată și foarte gustoasă. Pentru această Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios, ai nevoie de ingredientele următoare: ouă, zahăr, făină, nuca de cocos, ulei, lapte, lapte condensat.
Ingrediente Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios 4 ouă de găină 90 gr zahăr 180 ml lapte 110 ml ulei de floarea soarelui 250 gr făină de grâu un plic praf de copt 50 gr fulgi de cocos un praf de sare sirop: 1 conservă lapte condensat îndulcit (din cel gros) 100 ml lapte în plus: fulgi de cocos pentru decorCum se prepara Prăjitura Raffaello - Desert însiropat și delicios:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile 20 x 30 cm. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Într-un bol, sparge cele 4 ouă și adaugă un praf de sare și zahărul, apoi mixează foarte bine până își dublează volumul.
Amestecă făina cu praful de copt.
Adaugă uleiul, laptele și făina și mixează bine până se omogenizează compoziția. Adaugă fulgii de cocos și amestecă pentru a se distribui uniform, apoi toarnă aluatul în tavă de copt și nivelează frumos.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 35 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la temperat. După apromativ 10-15 minute, răstoarnă prăjitura și portioneaz-o în cuburi potrivite.
Amestecă laptele cu cel condensat și însiropează prăjitura cu amestecul de lapte condensat. Las-o să absoarbă bine tot siropul, apoi presară fulgi de nuca de cocos.
Prăjitura Raffaello este gata de servit după ce s-a însiropat bine. Este foarte pufoasă, dulce și aromată.
Ingrediente Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios
Ingrediente Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios
4 ouă de găină
90 gr zahăr
180 ml lapte
110 ml ulei de floarea soarelui
250 gr făină de grâu
un plic praf de copt
50 gr fulgi de cocos
un praf de sare
sirop:
1 conservă lapte condensat îndulcit (din cel gros)
100 ml lapte
în plus:
fulgi de cocos pentru decor