Prajitura rapida cu cirese - clafoutis aux cerises
Instructiuni de preparare Prajitura rapida cu cirese - clafoutis aux cerises
Tava de copt/formele se ung cu un strat de unt apoi se aseaza frumos fructele intr-un strat.
Compozitia este asemantoarea cu cea de clatite folositi mixerul cu nadejde in cateva minute e gata totul oualele se mixeaza cu zaharul.
Apoi se mixeaza faina adaugata in ploaie se toarna lichiorul laptele.
Compozitia se toarna peste fructe si se da in cuptorul preincalzit cca 30 de minute se va umfla frumos in cuptor ca o gogoasa, mai apoi se va dezumfla .
Deasupra se poresara zahar pudra asta e finalul se poate prepara si cu alte fructe...caise, zmeurele, prune.
Ingrediente Prajitura rapida cu cirese - clafoutis aux cerises
500 g. cirese curatate de cozi si de sîmburi
3 linguri zahar
3 linguri faina
3 oua
1/4 l lapte
un praf de sare
1 plic zahar vanilescu
1 paharel lichior de visine/cirese- optional
unt pt uns tava
zahar pudra- pt deasupra