Prajitura rapida cu struguri preparata la tigaie

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura rapida cu struguri preparata la tigaie

Mixăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, până acestea din urmă se dizolvă și se obține o compoziție spumoasă. Adăugăm pe rând: uleiul, esența, laptele și omogenizăm după fiecare adaos. La final, încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt. În general, la astfel de prăjituri gen clafoutis, nu se pune praf de copt. Însă eu preparând acest desert rapid cu struguri, la tigaie, am preferat să pun, pentru siguranța coacerii și bine am făcut. Ungem tigaia cu unt, apoi turnăm compoziția în ea. Înfigem pe toată suprafața compoziției, boabe de struguri albi și negri din cei mari, de masă. Asezăm tigaia pe focul aprins, cu flacăra de intensitate medie. O acoperim cu un capac și lăsăm desertul să se coacă, până când se rumenește ușor pe margini. Avem grijă să ștergem și capacul când se aburește prea rău și testăm desertul cu scobitoarea. La suprafață nu se va rumeni, însă întoarcem desertul pe partea cealaltă, după stingerea focului. Îl mai lăsăm în tigaie 5-6 minute, cât timp pereții tigăii se vor menține încinși, iar procesul termic va mai continua asupra preparatului. Deci eu am lăsat desertul 15 minute, la foc mediu și încă 6 minute întors pe partea cealaltă, cu focul stins. Noi l-am servit ușor cald, pudrat cu zahăr cu aromă de vanilie. Strugurii albi s-au menținut întregi în timpul procesului termic, dar cei negri s-au înmuiat pe alocuri, colorând compoziția cu sucul lor.

Ingrediente Prajitura rapida cu struguri preparata la tigaie

4 ouă

75 g zahăr

un praf sare

3 plicuri zahăr vanilat

200 ml lapte

30 ml ulei de măsline

10 ml esență de vanilie

300 g făină

1/2 plic praf de copt

1/2 strugure alb

1/2 strugure negru

zahăr pudră cu aromă de vanilie

15-20 g unt pentru uns tigaia

Categorii

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

Reteta culinara Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat din categoria Prajituri. Cum sa fa

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura pufoas

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Reteta culinara Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă din categoria Prajitu

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Reteta culinara Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară din catego

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Reteta culinara Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut din categoria Prajituri. Cum sa

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut - Cum se prepara Prăjitura pufoasă cu

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Reteta culinara Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos din catego

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura