Prajitura rasturnata cu piersici

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura rasturnata cu piersici

Curatati piersicile de coaja si taiati-le felii mai groase Ungeti o tava de tarta cu unt si presarati zaharul brun Asezati apoi feliile de piersici pe toata suprafata tavii Bateti ouale cu zaharul pana se umfla si se albesc Adaugati apoi uleiul in fier subtire, mixand in continuare Adaugati in continuare iaurtul, coaja de lamaie si sarea Separat, amestecati faina si praful de copt si puneti-o treptat peste compozitie, mixand in la viteza mica Turnati compozitia de blat peste piersici si nivelati usor Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 160 de grade, penstru 45 de minute si faceti testul scobitorii pentru a verifica daca blatul este copt Scoateti tava din cuptor si lasati-o putin la racit Dezlipiti cu varful unui cutit marginile prajiturii, puneti deasupra un platou si cu o miscare ferma intoarceti prajitura Lasati-o sa se raceasca inainte de servire

Ingrediente Prajitura rasturnata cu piersici

piersici - 1 kg

unt - 25 g

zahar brun - 3 linguri

Blat:

zahar – 170 g

oua – 2 buc.

Iaurt – 125 g

ulei – 120 ml

faina – 170 g

praf de copt – 1 lingurita

sare – un varf de cutit

coaja rasa de lamaie – 1 lingurita

Categorii