Prăjitură răsturnată cu prune - Rețeta delicioasă și aromată
Reteta culinara Prăjitură răsturnată cu prune - Rețeta delicioasă și aromată din categoria Prajituri. Cum sa faci Prăjitură răsturnată cu prune - Rețeta delicioasă și aromată
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prăjitură răsturnată cu prune - Rețeta delicioasă și aromată
Învață alături de Andra Mihail cum să prepari o prăjitură răsturnată cu prune, cu un gust dulce-acrișor și o textură pufoasă. O rețetă simplă și rapidă, ideală pentru orice ocazie. Pentru această Prăjitură răsturnată cu prune - Rețeta delicioasă și aromată, sunt necesare următoarele ingrediente: prune, făină, zahăr, ouă, ulei, unt.
Ingrediente Prăjitură răsturnată cu prune - Rețeta delicioasă și aromată 7 ouă de găină 7 lg făină 7 lg zahăr 50 gr zahăr tos pt caramel 50 ml ulei de floarea soarelui 50 gr unt 1 kg prune nuci pecan esență de vanilie 1 pliculeț praf de copt 1 pliculeț zahăr vanilat un praf sareCum se prepara Prăjitura răsturnată cu prune - Rețeta delicioasă și aromată:
Într-un bol, sparge cele 7 ouă și adaugă un praf de sare și 7 linguri de zahăr. Mixează foarte bine compoziția de ouă până își dublează volumul. Adaugă esență de vanilie și zahărul vanilat și continuă mixarea.
Adaugă uleiul, încorporează-l, apoi adaugă și făina amestecată cu praful de copt și omogenizează compoziția.
Tapetează cu hârtie de copt o tavă și presară zahăr tos. Pune câte o bucățică de unt și câte o nucă pecan din loc în loc.
Așază prunele desfăcute în jumătăți, cu partea tăiată în jos. Toarnă compoziția lichidă peste fructe.
Coace prăjitura cu prune în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 30-40 minute.
După coacere, scoate prăjitura din cuptor și las-o la temperat înainte de a o tăia.
Este aromată și pufoasă, perfectă pentru gustarea dulce de zi cu zi.
Poftă bună!
Ingrediente Prăjitură răsturnată cu prune - Rețeta delicioasă și aromată
Ingrediente Prăjitură răsturnată cu prune - Rețeta delicioasă și aromată
7 ouă de găină
7 lg făină
7 lg zahăr
50 gr zahăr tos pt caramel
50 ml ulei de floarea soarelui
50 gr unt
1 kg prune
nuci pecan
esență de vanilie
1 pliculeț praf de copt
1 pliculeț zahăr vanilat
un praf sare