Prajitura "Regina de ciocolata"

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura "Regina de ciocolata"

Blatul: - se bat albusurile spuma cu un praf de sare; - se adauga zaharul, si se mixeaza in continuare la viteza mare. - se adauga nucile tocate (le maruntiti cu cutitul sau cu robotul, dar nu foarte fin) si cacaua si se amesteca usor, cu o spatula. - compozitia se toarna intr-o forma dreptunghiulara pentru prajituri (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. - se da la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) pentru cca. 25 de minute. Crema: - galbenusurile impreuna cu zaharul, laptele si faina le amestecam bine - se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele pe foc  - se lasa sa fiarba amestecand continuu sa nu se prinda de fund pana se incheaga crema, devine ca si o budinca dupa care se adauga ciocolata rasa sau taiata in bucatele - se mai lasa pe foc inca 2-3 minute pama cand se topeste toata ciocolata , amestecati continuu , dupa care se lasa la racit. - se bate untul moale cu mixerul intr-un castron incapator; se adauga cate putin din crema racita, mixand intruna, - asezam crema obtinuta peste blatul rece, nivelam si dam la frigider. Ornam cu glazura de ciocolata (100 gr ciocolata topita cu o lingura frisca, ulei sau lapte ) sau cu ciocolata razuita (100 gr ). Dam la frigider si lasam pana a doua zi sau pana se intareste.

Ingrediente Prajitura "Regina de ciocolata"

Pentru blat:

- 6 albusuri

- 250 g. zahar

- 100 gr alune de padure

-100 gr migdale

-sau 200 gr nuca

- 2 linguri rase de cacao

Pentru crema:

- 6 galbenusuri

- 150 g. zahar

- 3 linguri faina

- 100 gr ciocolata amaruie

- 100 gr ciocolata cu lapte

- 200 gr. unt

- praf de sare

-400ml lapte

Pentru ornat:

- 100 g. ciocolata neagra

-1 lingura frisca sau lapte

Categorii