Prăjitura Regina Maria

Reteta culinara Prăjitura Regina Maria din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Prăjitura Regina Maria

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prăjitura Regina Maria

 

Pe net se găsesc o multitudine de reţete pentru prepararea acestei prăjituri. În cofetării am văzut şi varianta aceasta, cu blat de pandispan şi blat de bezea, dar am văzut şi varianta cu 4 foi din bezea. Eu am ales varianta cu pandispan.

Ingrediente Prăjitura Regina Maria

Ingrediente pandispan:

 4 ouă

 100 g zahăr

 75 g făină

 5 g praf de copt

1 lingură apă rece

Ingrediente blat bezea:

 5 albuşuri

 150 g zahăr

 1 lingură făină (15 g)

 175 g nucă zdrobită

Ingrediente cremă:

 200 g unt de 82 % grasime

 190 g zahăr pudră

 5 gălbenuşuri

 1 lingură cacaco Dr. Oetker

Categorii