Prajitura rulada cu migdale si mure

Reteta culinara Prajitura rulada cu migdale si mure din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura rulada cu migdale si mure

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura rulada cu migdale si mure

 

Din motive ploioase care m-au bagat in casa si nu m-au lasat sa-mi termin treaba, mi-am facut de treaba prin bucatarie si m-am agata de niste albusuri congelate. Erau tare plictisite , ele abusurile, asa ca le-am facut eu sa se imprieteneasca cu niste migdale, mure , nuci si alte chestii ce le-am gasit prin frigider si camara.

Blat rulada - tava 30/40 cm 240 g albusuri ( nu mai stiu cate oua au fost, asa ca nu ma intrebati) 200 g zahar tos 100 g faina migdale 30 g amidon un praf de sare Crema 75 g lapte condensat 170 g smantana pentru frisca cu 36% grasime Dulceata de mure nuci prajite si taiate grosier Frisca 330 g smantana pentru frisca cu 36% grasime 3 pliculete zahar vanilat Decor Ciocolata topita Callebaut 54,5% cacao mure din dulceata bomboane trufe razuite

Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat amidonul cernut si am mixat un minut, la final am incorporat faina de migdale cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava aragazului cu hartie de copt, am intins compozitia in tava si am nivelat. Am preincalzit cuptorul la temperatura de 180 g , am bagat tava in cuptor si redus la mediu temperatura, am copt foaia de rulada cca 30 min sau pana se rumeneste frumos. Am scos tava din cuptor, am udat suprafata de lucru si am asezat hartia de copt cu tot cu blatul de rulada, ca sa se desprinda usor, apoi am rulat strans si am lasat sa se raceasca bine.

Crema : Intr-un bol am pus laptele condensat rece si smantana pentru frisca tot rece si am mixat pana am obtinut o crema ferma.

Asamblare : Foaia de rulada racita am derulat-o, am intins dulceata de mure pe toata suprafara, apoi am intins crema, peste crema am presarat nuca prajita si taiata grosier. Am rulat bine  si am lasat la frigider cateva ore, ca sa o pot portiona mai bine

Frisca: Intr-un bol am pus smantana pentru frisca rece de la frigider, am adaugat si zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca ferma.

Am scos rulada de la frigider, am portionat-o in 14 bucati aproximativ egale, apoi am glazurat fiecare bucata-n parete cu ciocolata topita. Am lasat sa se raceasca ciococlata si apoi am ornat cu frisca, mure din dulceata si am ras deasupra niste bomboane trufe.

Ingrediente Prajitura rulada cu migdale si mure

Blat rulada - tava 30/40 cm

240 g albusuri ( nu mai stiu cate oua au fost, asa ca nu ma intrebati)

200 g zahar tos

100 g faina migdale

30 g amidon

un praf de sare

Crema

75 g lapte condensat

170 g smantana pentru frisca cu 36% grasime

Dulceata de mure

nuci prajite si taiate grosier

Frisca

330 g smantana pentru frisca cu 36% grasime

3 pliculete zahar vanilat

Decor

Ciocolata topita Callebaut 54,5% cacao

mure din dulceata

bomboane trufe razuite

Categorii