Prajitura Tiramisu

Tiramisu reţetă originală. Reteta culinara Prajitura Tiramisu din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Prajitura Tiramisu
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura Tiramisu
Am avut niste mascarpone in frigider si am zis sa fac tiramisu, dar in rest. Așa am venit cu acest tort care s-a dovedit a fi un mare succes pentru că s-a terminat repede, mult prea repede.
Pt. grâu: 9 ouă o sare de vârf de cuțit 200 g zahăr 1 lgt esență de vanilie 180 g faina alba 1 plic praf de copt Pt. cremă: 500 g mascarpone 100 g pulbere veche 200 ml smantana pentru frisca 3 galbenusuri 100 g zahăr 1 plic de zahăr vanilat 30 g faina 150 ml lapte 1 lgt Amaretto pudră de cacao Sirop: 300-350 ml cafea preparată 3-4 lg zahar (dupa gust) 1 lgt migdale esentaBlat: Intr-un castron se pun ouale intregi, mai putin 3 galbenusuri care vor fi folosite pentru crema. Se adauga sare si zahar si se amesteca 4 minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai amesteca putin. Se amestecă făina albă și praful de copt. Se incorporeaza in compozitia de ou in 2-3 reprize, cu o spatula si miscari usoare. Am impartit compozitia in 3 parti egale si am copt fiecare tava separat, intr-o tava de 24x34 cm. Dupa ce blaturile s-au copt, se lasa la racit in timp ce se pregateste crema.
Crema: Cele 3 galbenusuri se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilat, faina si laptele. Transferam tigaia la foc mic si lasam pana incepe sa se ingroase, amestecand continuu pentru a nu se lipi de fund. La final se adauga lichiorul Amaretto si se mai lasa pe foc inca 2-3 minute. Se lasa deoparte si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Se amestecă mascarpone cu zahărul pudră și frișca adăugată treptat. Dupa ce s-a racit crema de galbenusuri adaugam o lingura de crema de mascarpone si amestecam pana se epuizeaza. Împărțiți această cremă în 3 părți egale.
Sirop: amestecați cafeaua cu zahăr și esența de migdale. Se lasa sa se raceasca bine.
Asamblarea prajiturii: Asezati un blat pe o tava/tava si insiropati-l cu cafea. Se unge cu putina crema apoi se presara cu pudra de cacao. Asezati al doilea blat, siropati apoi ungeti cu crema. Se presară cacao pudră apoi se pune ultimul blat. Cu ajutorul unui posh se fac mici taieturi acoperind toata suprafata blatului. Deasupra presara cacao pudra. Se lasa sa se raceasca pana este gata de servire.
Poftă bună!
Ingrediente Prajitura Tiramisu
9 oua
un varf cutit sare
200 g zahar
1 lgt esenta de vanilie
180 g faina alba
1 plic praf de copt
500 g mascarpone
100 g zahar pudra
200 ml smantana pt frisca
3 galbenusuri
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
30 g faina
150 ml lapte
1 lgt Amaretto
cacao pudra
300-350 ml cafea preparata
3-4 lg zahar (dupa gust)
1 lgt esenta migdale