Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese
Reteta culinara Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese
Văzusem o prăjitură asemănătoare la Mirela și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și o puteti pregăti cu orice fructe de sezon. Neapărat să o încercați!
-pentru blat: 4 ouă un praf de sare 100 g zahăr măcinat 13 linguri lapte 50 ml ulei 250 g făină albă 1 plic praf de copt -pentru umplutură: 600 g brânză de vaci 100 g zahăr măcinat esență de portocale 1 ou 2 linguri griș 100 g cireșe 100 g coacăze negre 50 g aluneUmplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de portocale și oul și se mixează cu mixerul vertical. Se pun cele 2 linguri de griș, se încorporează apoi se pun și cireșele fără sâmburi și coacăzele. Se amesteca totul cu o spatulă și se lasă deoparte. Pentru blat, se mixează ouăle cu praful de sare și zahărul măcinat până când își dublează volumul. Se adaugă laptele călduț, uleiul, se mixează puțin, iar la final se adaugă făina cernută cu praful de copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se toarnă jumătate din compoziție și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute. Se scoate tava din cuptor și se presară jumătate din alunele mărunțite, apoi se adaugă compoziția de brânză. Se nivelează repede apoi se toarnă peste brânză restul din compoziția de aluat. Se întinde pe toată suprafața apoi se presară alunele rămase și se dă tava din nou la cuptor pentru încă vreo 20-30 de minute până când se rumenește frumos. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet înainte de a fi tăiată.
Se porționează și se servește rece.
Ingrediente Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese
4 ouă
un praf de sare
100 g zahăr măcinat
13 linguri lapte
50 ml ulei
250 g făină albă
1 plic praf de copt
-pentru umplutură:
600 g brânză de vaci
100 g zahăr măcinat
esență de portocale
1 ou
2 linguri griș
100 g cireșe
100 g coacăze negre
50 g alune