Prajitura turnata cu branza si afine

Reteta culinara Prajitura turnata cu branza si afine din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Prajitura turnata cu branza si afine

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura turnata cu branza si afine

 

Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă. Se poate încerca cu orice fruct vă place. Am invitat niște prieteni pe la noi și deoarece timpul era scurt m-am gândit să pregătesc această prăjitură. Se pregătește foarte ușor și a fost pe placul musafirilor.

-pentru blat: 4 ouă un praf de sare 100 g zahăr pudră cu gust de lămâie 13 linguri lapte 50 ml ulei 250 g făină albă 1 plic praf de copt -pentru umplutură: 700 g brânză de vaci 100 g zahăr măcinat esență de vanilie 2 ouă 2 linguri griș 100 g afine 40 g alune

Umplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de vanilie și ouăle și se mixează cu mixerul vertical. Se pun cele 2 linguri de griș, se încorporează apoi se pun afinele și se amestecă totul cu o spatulă și se lasă deoparte. Pentru blat, se mixează ouăle cu praful de sare și zahărul pudră până când își dublează volumul. Se adaugă laptele călduț, uleiul, se mixează puțin, iar la final se adaugă făina cernută cu praful de copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se toarnă jumătate din compoziția de aluat, se presară jumătate din alunele mărunțite și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute. Se scoate tava din cuptor și se adaugă compoziția de brânză. Se nivelează repede apoi se toarnă peste brânză restul din compoziția de aluat. Se întinde pe toată suprafața apoi se presară alunele rămase și se dă tava din nou la cuptor pentru încă vreo 20-30 de minute până când se rumenește frumos. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet înainte de a fi tăiată. Se porționează și se servește rece.

Ingrediente Prajitura turnata cu branza si afine

4 ouă

un praf de sare

100 g zahăr pudră cu gust de lămâie

13 linguri lapte

50 ml ulei

250 g făină albă

1 plic praf de copt

-pentru umplutură:

700 g brânză de vaci

100 g zahăr măcinat

esență de vanilie

2 ouă

2 linguri griș

100 g afine

40 g alune

Categorii