Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Pentru blat mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi adăugăm esenţa si uleiul şi mixăm pentru câteva minute. Făina se cerne cu praful de copt. În compoziţia de gălbenuşuri cu ulei punem alternativ lapte şi făină şi amestecăm bine. Se împarte compoziţia în două. Brânza se mixează cu zahărul, ouăle şi esenţele, apoi se adaugă grişul şi se amestecă bine. Se încorporează apoi uşor zmeura şi cubuleţele de caise. Jumătate din aluat se toarnă în tavă, se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade şi se coace 10 minute (încălzire sus/jos). Se scoate apoi, se toarna compoziţia de brânză şi se nivelează frumos , după carere deasupra se toarnă cealaltă jumătate de aluat. Se mai coace 30 de minute. Se lasă la răcit după care se poate pudra cu zahăr vanilat şi porţiona. Poftă bună!

Ingrediente Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Blat ( pentru tava 25/35 cm) :

2 ouă mari

10 linguri de zahăr

9 linguri ulei

10 linguri lapte

12 linguri făină

1 pliculeţ praf de copt

1 fiolă esenţă de vanilie

Umplutura:

500 g brânză dulce nu foarte cremoasă

3 ouă

3 linguri griş

1 ceaşcă zmeură

5 - 6 caise

1 fiolă esenţă de vanilie

1 fiolă esenţă de lămâie

6 linguri zahăr

Categorii