Prăjitură turnată cu dovleac - Rețeta simplă și delicioasă de toamnă

Prăjitură turnată cu dovleac - Rețeta simplă și delicioasă de toamnă - Cum se prepara Prăjitură turnată cu dovleac - Rețeta simplă și delicioasă

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prăjitură turnată cu dovleac - Rețeta simplă și delicioasă de toamnă

 

  Încearcă această rețetă rapidă de prăjitură cu dovleac, perfectă pentru zilele de toamnă. O prăjitură aromată, pufoasă și ușor de făcut, ideală pentru desert sau mic-dejun. Pentru această Prăjitură turnată cu dovleac - Rețeta simplă și delicioasă de toamnă, sunt necesare ingredientele următoare: ouă, zahăr, făină, dovleac, ulei, fulgi de cocos.        

Ingrediente Prăjitură turnată cu dovleac - Rețeta simplă și delicioasă de toamnă 4 ouă 9 linguri de zahăr 9 linguri de ulei 12 linguri de făină 1 praf de copt 2 lingurițe esență de vanilie 400-500 g dovleac ras 60 g fulgi de nuca de cocos 50 gr unt un praf de sare

Cum se prepara Prăjitură turnată cu dovleac - Rețeta simplă și delicioasă de toamnă

 Curăță și rade dovleacul. Pune-l la călit într-o tigaie în care ai topit untul și lasă-l până scade sucul format.  Într-un bol, sparge cele 4 ouă, pune un praf de sare și zahărul și mixează bine până își dublează volumul. Adaugă în fir subțire uleiul și încorporează-l. Adaugă esența de vanilie, fulgii de cocos și câte puțin din dovleacul călit. Amestecă, iar la final adaugă făina cu praful de copt. Omogenizează, apoi toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

  Coace prăjitura cu dovleac în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 30-35 de minute, în funcție de cuptor.

După coacere, scoate prăjitura și las-o la temperat.

După ce s-a răcit bine, pudreaz-o cu zahăr și portioneaz-o, apoi servește-o cu mare poftă.  

Din seria deserturilor de toamna, îți recomandăm și rețeta de Chec cu dovleac și nuci, foarte aromat și bun sau varianta de Gogoși cu dovleac.

Încearcă și rețeta de Plăcinte de post cu dovleac.

 

Ingrediente Prăjitură turnată cu dovleac - Rețeta simplă și delicioasă de toamnă

Ingrediente Prăjitură turnată cu dovleac - Rețeta simplă și delicioasă de toamnă

4 ouă

9 linguri de zahăr

9 linguri de ulei

12 linguri de făină

1 praf de copt

2 lingurițe esență de vanilie

400-500 g dovleac ras

60 g fulgi de nuca de cocos

50 gr unt

un praf de sare

Categorii