Prajitura turnata cu mere si crema de smantana

Reteta culinara Prajitura turnata cu mere si crema de smantana din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Prajitura turnata cu mere si crema de smantana

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura turnata cu mere si crema de smantana

 

Pentru aceasta reteta delicioasa m-am inspirat din blogul Savori Urbane. Este foarte parfumat și foarte ușor de preparat. Ne-a plăcut foarte mult.

-pentru aluat: 150 g unt moale cu min. 80% grăsime un vârf de cuțit de sare 100 g zahăr măcinat 3 oua 1 plic de zahăr vanilat sau esență de portocală 250 g faina 1 plic praf de copt (o lingurita rasa) 200 ml lapte -pentru umplutura: 3-4 mere mari -pentru crema: 200 ml smantana pentru gatit 2 oua 40 g zahăr măcinat un vârf de cuțit de sare esență de vanilie În plus: 3 linguri gem de caise

Amestecam untul moale cu zaharul macinat, zaharul vanilat, sarea si esenta de portocale pana obtii o spuma, apoi adaugam pe rand cele 3 oua. Se amestecă bine după fiecare ou adăugat. La final cernem faina impreuna cu praful de copt si le incorporam la viteza mica, apoi adaugam laptele caldut si amestecam cateva secunde.

Se toarna aluatul in tava (24 cm) tapetata cu hartie de unt si unsa cu unt pe margini si se da la cuptorul incalzit la 170 C pentru 20 de minute.

Între timp, spălați merele și tăiați-le felii.

Pentru crema se amesteca smantana cu zaharul macinat, putina sare, 2 oua si esenta de vanilie cu mixerul. Scoatem blatul si asezam un rand de mere pe margine si turnam peste aluat 1/2 din crema. Deasupra se pun restul de felii de mere (in evantai) si apoi se toarna restul de crema. Se pune prajitura din nou in cuptorul incins la 170 C si se coace 45-50 de minute, pana devine aurie, cu marginile putin rumenite. Se incinge la cuptorul cu microunde, 3 linguri de dulceata de caise si se strecoara printr-o sita fina. Cu ajutorul unei pensule ungem prajitura fierbinte cu dulceata de caise. Lasam prajitura la racit in forma si numai dupa ce s-a racit complet scoatem inelul reglabil si taiem.

Ingrediente Prajitura turnata cu mere si crema de smantana

-pentru aluat:

150 g unt moale cu min. 80% grăsime

un praf de sare

100 g zahăr măcinat

3 ouă

1 plic zahăr vanilat sau

esență de portocale

250 g făină

1 pliculeț praf de copt (o lingurita rasa)

200 ml lapte

-pentru umplutură:

3-4 mere mari

-pentru cremă:

200 ml smântână pentru gătit

2 ouă

40 g zahăr măcinat

un praf de sare

esență de vanilie

În plus:

3 linguri gem de caise

Categorii