Prajitura usoara cu cirese

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Prajitura usoara cu cirese

Incingeti cuptorul la 200 grade C. Separati ouale; amestecati galbenusurile cu zaharul. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati-le galbenusurilor. Adaugati faina, amidon, cacao, toate in prealabil cernute. Amestecati totul cu o spatula.

Turnati compozitia intr-o tava intinsa , unsa si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie de copt. Coaceti 10-12 minute; rasturnati apoi blatul pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar sau pe o hartie de copt. Indepartati cu grija hartia de pe blat si taiati-l pe jumatate.

Desfaceti borcanul cu cirese. Asezati o jumatate de blat intr-o forma tapetata cu folie transparenta . Insiropati blatul cu siropul preferat. Inmuiati foile de gelatina in apa rece. Scurgeti borcanul cu compot si incalziti sucul. Topiti gelatina in suc . Lasati sa se raceasca. Adaugati ciresele.Amestecati iaurtul cu zaharul; turnati deasupra compozitia cu cirese si amestecati usor.

Bateti frisca si incorporati-o amestecului rezultat. Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute. Intindeti apoi crema pe jumatatea de blat insiropata; puneti deasupra cea de-a doua jumatate de blat, si ea insiropata. Lasati la frigider peste noapte; crema este destul de lichida, dar dupa o noapte la frigider devine incredibil de pufoasa.

Taiati marginile astfel incat bucatile din mijloc sa fie drepte.Taiati-o in aproximativ 12-14 bucati. Serviti-o simpla sau pudrata cu zahar pudra. Mie nu mi-a iesit lichida compozitia de crema inainte sa o dau la frigider. Motiv pentru care am lasat-o la frigider doar 10 minute. Parerea mea ca as fi putut coace 2 blaturi in tava de 24/34 si ar fi fost si stratul de crema mai putin inalt dar va asigur ca si asa a fost delicios fara sa ai senzatia ca e multa crema atunci cand mananci.

Ingrediente Prajitura usoara cu cirese

Pentru blat:

8 oua

120 g. zahar

80 g. faina

20 g. amidon

30 g. cacao

Pentru crema:

6 foi gelatina sau 1 pliculet gelatina granule (10 g.)

400 g. iaurt

150 g. zahar

1 borcan compot de cirese

300 ml. frisca lichida

zahar pudra, pentru ornat

Categorii