Prajitura usoara cu cirese
Instructiuni de preparare Prajitura usoara cu cirese
Incingeti cuptorul la 200 grade C. Separati ouale; amestecati galbenusurile cu zaharul. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati-le galbenusurilor. Adaugati faina, amidon, cacao, toate in prealabil cernute. Amestecati totul cu o spatula.
Turnati compozitia intr-o tava intinsa , unsa si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie de copt. Coaceti 10-12 minute; rasturnati apoi blatul pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar sau pe o hartie de copt. Indepartati cu grija hartia de pe blat si taiati-l pe jumatate.
Desfaceti borcanul cu cirese. Asezati o jumatate de blat intr-o forma tapetata cu folie transparenta . Insiropati blatul cu siropul preferat. Inmuiati foile de gelatina in apa rece. Scurgeti borcanul cu compot si incalziti sucul. Topiti gelatina in suc . Lasati sa se raceasca. Adaugati ciresele.Amestecati iaurtul cu zaharul; turnati deasupra compozitia cu cirese si amestecati usor.
Bateti frisca si incorporati-o amestecului rezultat. Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute. Intindeti apoi crema pe jumatatea de blat insiropata; puneti deasupra cea de-a doua jumatate de blat, si ea insiropata. Lasati la frigider peste noapte; crema este destul de lichida, dar dupa o noapte la frigider devine incredibil de pufoasa.
Taiati marginile astfel incat bucatile din mijloc sa fie drepte.Taiati-o in aproximativ 12-14 bucati. Serviti-o simpla sau pudrata cu zahar pudra. Mie nu mi-a iesit lichida compozitia de crema inainte sa o dau la frigider. Motiv pentru care am lasat-o la frigider doar 10 minute. Parerea mea ca as fi putut coace 2 blaturi in tava de 24/34 si ar fi fost si stratul de crema mai putin inalt dar va asigur ca si asa a fost delicios fara sa ai senzatia ca e multa crema atunci cand mananci.
Ingrediente Prajitura usoara cu cirese
Pentru blat:
8 oua
120 g. zahar
80 g. faina
20 g. amidon
30 g. cacao
Pentru crema:
6 foi gelatina sau 1 pliculet gelatina granule (10 g.)
400 g. iaurt
150 g. zahar
1 borcan compot de cirese
300 ml. frisca lichida
zahar pudra, pentru ornat