Prajiturele cu curmale
Aceste prajiturele sunt usor de facut si un succes garantat chiar daca nu aveti talente culinare. Ideale pentru persoanele care indragesc dulciurile uscate, alaturi de o cana cu ceai/lapte cald.
Instructiuni de preparare Prajiturele cu curmale
Scoateti samburii din curmale si taiati fructele in bucatele mici. Amestecati bine fainurile cu ulei, apoi puneti si nuca de cocos, scortisoara, nucsoara si zaharul tos. Adaugati curmalele si turnati cate un pic de apa pana ce se formeaza un aluat tzeapan.
Impartiti-l in bilute mici. Luati fiecare biluta si presati-o cu degetele pana se aplatizeaza putin, ca un disc. Fiecare disc trebuie sa fie gros de jumatate de centimetru.
Puneti uleiul la incalzit. Scufundati-le in uleiul incins si prajiti-le pe ambele parti pana devin aurii, cam 3 minute in total. Scoateti-le pe un platou (nu le puneti pe hartie prosop pentru ca nu absorb mult ulei si se prinde hartia de ele). Dupa ce se racoresc 1 minut, tavaliti-le prin zahar pudra.
Ingrediente Prajiturele cu curmale
100-150 grame curmale uscate
120 grame faina de grau alba
120 grame faina de grau integrala
2 linguri ulei
70 grame zahar tos
2 linguri nuca de cocos
1/2 lingurita nucsoara
1 lingurita scortisoara
putina apa (aprox 5 linguri)
zahar pudra pentru final
ulei pentru prajit in baie de ulei