Prajituri Japoneze

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajituri Japoneze

Aluat: - Se amestecă făina de orez cu apa într-un bol termorezistent și se mixează bine, până devine cremoasă; - Se adaugă colorantul alimentar-dacă doriți să le faceți colorate – și se amestecă; - Bolul se introduce în steamer și se lasă 20 de minute la aburi; dacă nu aveți steamer, folosiți tehnica bain-marie într-o oală încăpătoare; - După cele 20 de minute, se transferă compoziția într-o cratiță, pe foc mic; - Se adaugă o treime din zahăr și se amestecă până se topește; - Se repetă procedura până se termină zahărul; - Tapetați blatul de lucru cu amidon și apoi turnați compoziția obținută; - Trebuie să fie cremoasă și lucioasă; - Presați amidon peste aluat, iar mâinile dvs. să fie în permanență cu amidon, pentru a nu se lipi; - Puteți începe să lucrați cu aluatul cât este cald; - Tăiați bucăți de mărimea dorită, adăugați cu o linguriță o bilă de cremă și modelați, acoperind crema. - Prăjiturile se păstrează în congelator; când doriți să consumați, scoateți de la rece, lăsați 5 minute și se înmoaie imediat. Crema de mascarpone - Mixați brânza cu zahărul până se topește; - Adăugați zeama și coaja de lămâie și mixați până aveți o cremă omogenă;

Ingrediente Prajituri Japoneze

Aluat:

160 g făină de orez

180 ml apă

400 g zahăr

amidon din porumb

colorant alimentar

dacă doriți să le faceți colorate.

Crema de mascarpone:

100 g brânză mascarpone

1 linguriță coajă de lămâie

1 lingură zeamă lămâie

2 linguri zahăr pudră

Categorii