Praz gratinat cu jambon si sos de branza
Reteta culinara Praz gratinat cu jambon si sos de branza din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Praz gratinat cu jambon si sos de branza
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Praz gratinat cu jambon si sos de branza
O reteta delicioasa ! M-am inspirat de la reteta de Andive gratinate. Am folosit praz in loc de andive si am inlocuit sosul béchamel cu un amestec smantana-cream cheese Philadelphia. https://www.blogulluicatalina.com/2020/11/praz-gratinat-cu-jambon-si-sos-de-branza.html
INGREDIENTE
Indepartati partea verde a prazului (folositi-o pentru o supa). Curatati si spalati si taiati partea alba in bucati de 10 cm.
Prazul meu era gros,am taiat apoi bucatile in 2 in lungime. Reveniti-le in uleiul incins cu usturoiul tocat.
Intoarceti-le si colorati prazul pe ambele parti. Condimentati. Adaugati 100 ml de apa, acoperiti si gatiti timp de 10 minute.
Incalziti cuptorul la 220°C.
Amestecati branza cream cheese cu smantana si asezonati. Rulati prazul in feliile de jambon taiate in 2 si le puneti-l intr-un vas de cuptor . Puneti deasupra sosul pregatit si presarati apoi cascaval ras.
Dati la cuptor timp de 20 de minute. Serviti fierbinte.
Ingrediente Praz gratinat cu jambon si sos de branza
2 bucati de praz frumoase
4 felii de jambon
75 gr de branza cream cheese Philadelphia
2-3 linguri de smantana
50 gr de cascaval ras
2 catei de usturoi
sare, piper
boia de ardei
2 linguri ulei