Praz gratinat cu jambon si sos de branza

Reteta culinara Praz gratinat cu jambon si sos de branza din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Praz gratinat cu jambon si sos de branza

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Praz gratinat cu jambon si sos de branza

 

O reteta delicioasa ! M-am inspirat de la reteta de Andive gratinate.  Am folosit praz in loc de andive si am inlocuit sosul béchamel cu un amestec smantana-cream cheese Philadelphia. https://www.blogulluicatalina.com/2020/11/praz-gratinat-cu-jambon-si-sos-de-branza.html

 

INGREDIENTE
2 bucati de praz frumoase 4 felii de jambon 75 gr de branza cream cheese Philadelphia 2-3 linguri de smantana 50 gr de cascaval ras 2 catei de usturoi sare, piper boia de ardei 2 linguri ulei

Indepartati partea verde a prazului (folositi-o pentru o supa). Curatati si spalati si taiati partea alba in bucati de 10 cm.

Prazul meu era gros,am taiat apoi bucatile in 2 in lungime. Reveniti-le in uleiul incins cu usturoiul tocat.

Intoarceti-le si colorati prazul pe ambele parti. Condimentati. Adaugati 100 ml de apa, acoperiti si gatiti timp de 10 minute.

Incalziti cuptorul la 220°C.

Amestecati branza cream cheese cu smantana si asezonati. Rulati prazul in feliile de jambon taiate in 2 si le puneti-l intr-un vas de cuptor . Puneti deasupra sosul pregatit si presarati apoi cascaval ras.

Dati la cuptor timp de 20 de minute. Serviti fierbinte.

Ingrediente Praz gratinat cu jambon si sos de branza

2 bucati de praz frumoase

4 felii de jambon

75 gr de branza cream cheese Philadelphia

2-3 linguri de smantana

50 gr de cascaval ras

2 catei de usturoi

sare, piper

boia de ardei

2 linguri ulei

Categorii