Prepelite cu prosciutto si sunca de casa la cuptor

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prepelite cu prosciutto si sunca de casa la cuptor

Curata bine prepelitele, spala-le si tamponeaza-le cu prosop de hartie absorbant. Amesteca untul cu zeama de lamaie si cea de portocala, verdeturile, sare si piperul. Unge prepelitele cu amestecul obtinut atat pe deasupra, cat si pe dinauntru, dar mai ales pe sub pielita de pe piept. Indeasa cate o felie de lamaie in fiecare prepelita. Inveleste cateva dintre ele cu felii de prosciutto, iar pe celelalte cu felii de sunca de casa. Infige scobitori in pulpele prepelitelor pentru a le tine cat mai stranse in timpul gatirii, apoi prin piept pentru ca feliile de prosciutto/sunca sa ramana in jurul carnii. Asaza prepelitele in tava unsa cu unt. Adauga vin, cateii de usturoi, sare si piper. Verdeturi, dupa gust, daca mai simti nevoia. Acopera tava cu folie de aluminiu si da totul la cuptorul incins la 200 de grade Celsius. Dupa 30 de minute, scoate folia de aluminiu si mai lasa prepelitele la gatit inca jumatate de ora. Mai multe retete pe www.saltnsasha.wordpress.com.

Ingrediente Prepelite cu prosciutto si sunca de casa la cuptor

14 prepelite

7 felii de prosciutto

7 felii de sunca de casa

150g unt

50 ml vin alb

zeama de la 1/2 lamaie

zeama de la 1/2 portocala

2 lamai

5-6 catei usturoi

rozmarin

cimbrisor

oregano

sare

piper

Categorii