Pretzels - Reteta renumita de covrigi bavarezi

Reteta culinara Pretzels - renumita de covrigi bavarezi din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Pretzels - Reteta renumita de covrigi bavarezi

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pretzels - Reteta renumita de covrigi bavarezi

 

Covrigii bavarezi, cunoscuti si sub numele de pretzels, sunt foarte gustosi si au o savoare aparte, fiind facuti cu aluat oparit in solutie de bicarbonat. Sunt crocanti la exterior si au un miez pufos. Pentru a pregati Pretzels - Reteta simpla de covrigi bavarezi, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, apa, unt, bicarbonat si sare grunjoasa.

Ingrediente Pretzels - Reteta renumita de covrigi bavarezi: 500 g faina alba de grau 7 g drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata 10 g sare 10 g zahar 250 ml apa calduta 40 g unt topit pentru oparit: 1,5 litri apa 80 g bicarbonat de sodiu in plus: Sare mare grunjoasa (optional)

Cum se prepara Pretzels - Reteta renumita de covrigi bavarezi:

Dizolva drojdia uscata si zaharul in 100 ml apa calduta si lasa sa stea 5-10 minute pana cand se formeaza o spuma la suprafata.

Daca folosesti drojdie proaspata, faramiteaz-o si dizolv-o direct in apa calduta cu zahar.

Intr-un bol mare, cerne faina si adauga un praf de sare intr-o margine a vasului.

Adauga drojdia activata, restul de apa calduta si untul topit.

Framanta aluatul timp de aproximativ 10 minute, pana devine neted si elastic.

Acopera bolul cu un prosop curat sau folie alimentara si lasa aluatul la dospit intr-un loc cald, timp de 1 ora, pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a dospit, imparte-l in 8-10 bucati egale.

Ruleaza fiecare bucata de aluat intr-un snur lung de aproximativ 40-50 cm, cu capetele mai subtiri decat mijlocul.

Formeaza covrigii rasucind snurul de aluat in forma de U, apoi incrucisand capetele si apasandu-le pe baza buclei.

Intr-o oala mare, pune apa la fiert si las-o sa clocoteasca.

Adauga bicarbonatul de sodiu si amesteca bine.

Opareste fiecare covrig in solutia de bicarbonat pentru aproximativ 30 de secunde. Acest pas este esential pentru a obtine crusta maronie specifica si textura covrigilor bavarezi.

Scoate covrigii cu o spatula cu gauri si asaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Preincalzeste cuptorul la 220°C.

Presara sare grunjoasa peste covrigi, daca doresti.

Coace covrigii timp de 12-15 minute, pana devin aurii si crocanti la exterior.

Scoate covrigii din cuptor si lasa-i sa se raceasca putin inainte de a-i servi.

Ingrediente Pretzels - Reteta renumita de covrigi bavarezi

Ingrediente Pretzels - Reteta renumita de covrigi bavarezi:

500 g faina alba de grau

7 g drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata

10 g sare

10 g zahar

250 ml apa calduta

40 g unt topit

pentru oparit:

1,5 litri apa

80 g bicarbonat de sodiu

in plus:

Sare mare grunjoasa (optional)

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ