profiterol cu ciocolata

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare profiterol cu ciocolata

Mod de preparare: Laptele cu vanilie si coaja de lamaie se pun pe foc pana la punctul de fierbere. Se bat galbenusurile cu zahar si amidon, se adauga cate putin laptele fierbinte apoi se lasa la foc mic pana se ingroasa amestecand continuu. Cand s-a mai racit,adaugam untul bucatele si amestecam pana se topeste. Umplem gogoselile cu crema si cu ajutorul unei linguri le punem in glazura facuta din ciocolata topita in frisca,apoi le asezam pe platou in forma de piramida si ornam cu frisca.

Ingrediente profiterol cu ciocolata

24 choux mici

crema:

500 ml lapte proaspat

4 galbenusuri

120 g zahar

40 g amidon

40 g unt

1zahar vanilat

coaja de la 1/2 lamaie

glazura:

100 g ciocolata amaruie

150 ml frisca

Categorii