Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata
Reteta culinara Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata din categoria Prajituri. Cum sa faci Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata
Profiterolul este una dintre cele mai cunoscute tipuri de prajituri. Originea sa exacta nu se cunoaste, dar se crede ca denumirea vine din limba japoneza, de unde a fost apoi preluat de francezi. Prajitura din aluat,poate fi facuta cu diverse ingrediente, de la frisca la sos de ciocolata sau inghetata.
Ingrediente Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata
150ml apa
75g margarina
3 oua
150g faina
putina sare
1/2 l lapte
75g zahar
100g faina
2 plicuri zahar vanilat
2 oua
1/2 pachet de unt sau margarina
75g ciocolata menaj
2 lg cacao
3 lg zahar pudra
1 lg de ulei
2 lg apa
25g unt
1 esenta de rom