Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata

Reteta culinara Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata din categoria Prajituri. Cum sa faci Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata

 

Profiterolul este una dintre cele mai cunoscute tipuri de prajituri. Originea sa exacta nu se cunoaste, dar se crede ca denumirea vine din limba japoneza, de unde a fost apoi preluat de francezi. Prajitura din aluat,poate fi facuta cu diverse ingrediente, de la frisca la sos de ciocolata sau inghetata.

Ingrediente Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata

150ml apa

75g margarina

3 oua

150g faina

putina sare

1/2 l lapte

75g zahar

100g faina

2 plicuri zahar vanilat

2 oua

1/2 pachet de unt sau margarina

75g ciocolata menaj

2 lg cacao

3 lg zahar pudra

1 lg de ulei

2 lg apa

25g unt

1 esenta de rom

Categorii