Pui crispy la cuptor cu garnitura de Şehriye si linte maro

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui crispy la cuptor cu garnitura de Şehriye si linte maro

Prepararea garniturii: Intr-o cratita puneti 1 lingura de ulei de masline, ceapa si usturoiul tocate marunt si boabele de Şehriye. Se amesteca timp de 1-2 minute, pana cand Şehriye isi schimba culoarea. Se adauga supa de vita, sare, piper si se lasa la foc mic, pana se evapora lichidul. Se da jos de pe foc. Orzul astfel pregatit se amesteca cu lintea scursa si cu verdeata tocata marunt. Prepararea puiului: Pieptul de pui se taie fasii, se da cu sare si piper. Intr-un castronel se bate un ou. Fasiile de pui se dau intai prin ou, apoi prin cerealele de porumb, pe care le-ati sfaramat inainte. Se pun intr-o tava, in care este hartie de copt, se stropesc cu putin ulei de masline si se introduc la cuptorul, incalzit la 200 de grade, timp de 25 de minute. La jumatate timpului se intorc. Cand am montat farfuria am picurat si putin sos de chilli dulce (se gaseste in supermarketuri). Garnitura este foarte, foarte gustoasa, iar fasiile de piept de pui sunt crocante la exterior si fragede in interior. Puteti consuma acest fel de mancare impreuna cu o salata verde!

Ingrediente Pui crispy la cuptor cu garnitura de Şehriye si linte maro

Pentru garnitura:

- 1 canuta Şehriye (orez turcesc). Se poate inlocui cu orez normal (bob cu bob Colosal de la Scotti)

- 1 canuta linte maro (din conserva)

- 3 fire de ceapa verde

1 catel de usturoi

- 3 canute de supa de vita sau apa (se foloseste de trei ori cantitatea de orez

adica la o cana de orez puneti 3 de apa sau supa)

- 1 lingura de ulei de masline

- 1/2 legatura patrunjel

- sare/piper

Pentru pieptul crispy:

- 1/2 pui dezosat

- sare

piper

- 1 - 2 linguri de ulei de masline

- 1 ou

- 1 cana de cereale de porumb (pe care le folositi dimineata cu laptele)

Categorii