Pui cu ananas si sos dulce-acrisor

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui cu ananas si sos dulce-acrisor

Incepem cu prepararea sosului: punem intr-o cratita sosul de rosii, apa, zaharul, otetul, sosul de soia si putina sare. Se fierbe 10 minute, iar apoi se adauga faina in ploaie (o lingura). Fierbem pana cand sosul capata consistenta. Preparam crusta pentru pui: punem berea intr-un castron, adaugam faina, putina sare si amestecam. Trecem fiecare bucatica de pui prin pasta si prajim pana devin aurii. Taiem ananasul si ardeiul bucatele si le punem intr-o tigaie mai mare la calit cu 2 linguri de ulei (posibil de masline). Dupa ce s-a inmuiat ardeiul (il punem inaintea ananasului), adaugam sosul de rosii si puiul prajit. Fierbem 5 minute si mancarea e gata! Pofta buna!

Ingrediente Pui cu ananas si sos dulce-acrisor

piept de pui (800 g)

1 conserva anana

un ardei gras mare rosu

Pentru sos:

faina (o lingura)

otet (un pahar)

zahar (100 g)

sos de soia (5 linguri)

sare

apa (100 ml)

sos de rosii (500 ml)

Pentru crusta puiului:

faina (150g)

bere (250 ml)

sare (dupa gust)

Categorii