Pui cu chutney de smochine si ulei de trufe cu garnitura de cuscus cu sofran si menta
Am vrut sa fac in weekend ceva rapid dar si deosebit totdata si pentru ca o mare parte din ingrediente le aveam deja…am decis sa le combin.Pot spune ca a fost de mare succces mancarica mea asa ca o recomand cu drag celor care vor sa o incerce.
Instructiuni de preparare Pui cu chutney de smochine si ulei de trufe cu garnitura de cuscus cu sofran si menta
Am facut o marinata pentru pui din sos soia,curry si chilly in care am lasat cam o ora pulpele sa stea. Apoi am pus putin ulei cu trufe intr-o tigaie 2 catei de usturoi si am lasat putin pe foc ca usturoiul sa isi elibereze aroma, am adaugat apoi pulpele cu tot cu marinata in care au stat, 2 lingurite de chutney de smochine (e un fel de dulceata mai subtire) si am lasat la foc mic pana cand pulpele s-au patruns bine pe ambele parti si la final am pus si cateva frunze de coriandru verde.
Separat am pus apa la fiert intr-o oala (pentru cuscus), la o cana de cus cus 2 cani de apa fiarta. In blender am pus menta si zeama de la o lamaie si am amestecat. Cand apa a dat in clocot am pus-o peste cuscus,am adaugat si menta din blender si cateva fire de sofran, am amestecat totul bine si am pus capacul pentru 5-7 minute cat sa se umfle cuscusul. La final am servit cuscusul langa pui…delicios si usor de facut. Pofta mare!
Mai multe retete gasiti pe blogul meu http://papabundetot.wordpress.com
Ingrediente Pui cu chutney de smochine si ulei de trufe cu garnitura de cuscus cu sofran si menta
6 pulpe de pui dezosate (taiate fiecare in 2 buc)
sos soia,
curry
chutney de smochine (de la lidl)
ulei de masline cu aroma de trufe (tot de la lidl)
chilly
usturoi 2-3 catei
coriandru verde
1 cutie de cuscus
o legatura de menta si zeama de la o lamaie,
putin sofran…pentru culoare.