Pui cu ghimbir si lemongrass

O reteta foarte usoara care dovedeste ca, cu doar cateva ingrediente puteti reinventa un fel de mancare clasica. Insotita de taitei de orez, aceasta reteta va fi o farfurie echilibrata si fara gluten :-) Urmati-ne pas cu pas ↓ ↓

Timp de preparare o ora si 23 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Pui cu ghimbir si lemongrass

Taiati puiul in bucati. Adaugati catelul de usturoi zdrobit si bucata de ghimbir rasa.

Apoi adaugati tulpina de lemongrass taiata, precum si sosul de soia. Amestecati bine si lasati la frigider timp de 1 ora.

Puneti taiteii de orez intr-un castron si acoperiti cu apa clocotita. Intr-o tigaie, incalziti putin ulei si caliti carnea de pui impreuna cu marinada.

Dupa ce puiul este gatit, adaugati coriandrul taiat, amestecati si luati de pe foc. Scurgeti taiteii de orez.

Gata!

Ingrediente Pui cu ghimbir si lemongrass

300 gr de piept de pui

1 catel de usturoi

1 cm ghimbir proaspat

1 tulpina de lemongrass

2 linguri sos de soia

coriandru proaspat

ulei

100 de grame de taitei de orez

Categorii