Pui cu orez alb si sos de portocale
Instructiuni de preparare Pui cu orez alb si sos de portocale
Se pun cele 2 cani de supa pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga orezul, putina sare, piper si curry. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminiu si capac.
Se tine pe foc mic 15 minute dupa care se ia capacul, se stinge focul si se mai lasa folia 10 minute dupa care se indeparteaza. Pieptul de pui spalat si sters bine se sareaza, pipereaza si se taie in bucati mai subtiri, potrivite.
Se prajeste putin in untul incins dupa care se adauga ghimbirul spalat, curatat si taiat in felii subtiri. Adaugam supa si usturoiul pisat marunt si lasam sa dea in cateva clocote.
Se scoate puiul si se adauga in sos cateva felii de portocala cu tot cu coaja si vinul. Se lasa sa scada putin sosul dupa care se serveste alaturi de pui si orez decorat cu restul de portocala.
Ingrediente Pui cu orez alb si sos de portocale
2 cani supa de pui
½ cana supa de pui
½ cana vin alb sec
1 cana orez cu bob lung
1 portocala
½ piept de pui
Cateva feliute ghimbir proaspat
4-5 catei de usturoi
70 g unt
Un praf de curry
Sare
Piper alb