Pui cu piure de vinete

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui cu piure de vinete

Puiul se taie bucati,se sareaza si se inabusa in 25g unt pana se rumeneste.Se scoate pe o farfurie.Ceapa se adauga in restul de unt si se inabusa pana se inmoaie.Peste ea se adauga vin,verdeturile taiate fin,zeama de lamaie si restul de unt;se da intr-un clocot.Se formeaza un sos ce se pune peste bucatile de pui.Se serveste cu piure de vinete preparat astfel:se inabusa in 1/2 din unt vinetele curatate de coaja si taiate felii,impreuna cu cartofii pregatiti la fel.Se toarna zeama de carne,sare,piper si se fierbe la foc potrivit pana se inmoaie legumele.Amestecul se da prin sita si se pune restul de unt.

Ingrediente Pui cu piure de vinete

1 pui mai mare,1/2 pahar vin alb,1 ceapa mare,1/2 lamaie, 1/2 lingurita din fiecare),75g unt

Piure de vinete: unt,4 vinete,1kg cartofi,1 1/2 ceasca de zeama de carne,sare,piper

Categorii