Pui cu plante aromatice si lamaie

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui cu plante aromatice si lamaie

Fasiile de pui se pudreaza cu sare si piper, si cu plantele aromatice (si cine prefera mai picant poate pune si boia iute de ardei). Se incinge uleiul intr-o tigaie mai mare in care se adauga puiul si se rumeneste la foc iute pe toate partile, timp de 2-3 minute. Se adauga ardeiul taiat si rondelele de ceapa verde si se frig si ele 2 minute. Se adauga sucul de lamaie si sosul de soia si se fierbe 2-3 minute, pana scade usor, si amestecati continuu. Se serveste puiul pe un pat de taitei de orez si presarati coriandru proaspat tocat si fasii subtiri din firul de ceapa verde.

Ingrediente Pui cu plante aromatice si lamaie

4 pulpe de pui

dezosate fara piele

taiate in fasii subtiri

1 lingurite boia de ardei dulce (cine prefera picant foloseste iute)

2 lingurite plante aromatice provensale (cimbru

oregano

patrunjel)

2 linguri ulei de masline

1 ardei gras rosu taiat felii subtiri

1 legatura ceapa verde

taiata rondele

sucul de le o lamaie mai mica

1 lingura sos de soia

1 lingura corandru proaspat tocat

1 fir de ceapa verde

sare si piper dupa gust

Categorii