Pui cu salsa de soia si miere

Daca va plac retetele dulci/sarate, veti indragi si marinada noastra de pui facuta cu sos de soia, miere, susan si ghimbir! O idee super simpla, cu ingrediente usor de gasit pentru un rezultat delicios :-) Un mic sfat pentru marinada: daca o puteti pregati cu o zi inainte si lasa bucatile de pui sa se odihneasca in ea toata noaptea, este ideal! In caz contrar, cateva ore vor fi suficiente. Puneti gati carnea pe: gratar, placa, aragaz, cuptor ...

Timp de preparare 2 ore si 22 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Pui cu salsa de soia si miere

Pregatiti marinada : Intr-un bol, amestecati toate ingredientele, cu excepția puiului.

Taiati puiul in fasii si adaugati-l peste marinada. Se amesteca bine.

Acoperiti vasul cu folie de plastic si lasati la frigider toata noaptea. >> Daca doriti sa faceti aceasta reteta in aceeasi zi, lasati-o sa se odihneasca 1h30.

Gatirea: Se toarna marinata intr-o tigaie. Gatiti feliile de 5-6 minute pe fiecare parte la foc mediu. Pentru coacere: gatiti timp de 15 minute la 210° C. In caz contrar, optati pentru un gratar sau pentru placa.

Dupa gatire, serviti fasiile de pui cu orez si presarati cu patrunjel proaspat tocat si apoi seminte de susan. Pofta buna :-)

Ingrediente Pui cu salsa de soia si miere

2 piepti de pui (250gr)

2 linguri de sos de soia

1 lingura de ulei de susan (sau altul neutru)

1 lingura de miere

1 lingurita de ghimbir proaspat (sau pudra)

1 lingurita de susan (+ inca putin pentru decor)

cateva frunze de patrunjel proaspat

Categorii