Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Pieptul de pui se taie fasiute subtiri si se trece prin nuca sau alune sau seminte de dovleac tocate si se prajesc in putin ulei incins pe ambele parti. Se prajesc pana se albesc bucatile de carne . Se scot pe o farfurie si se pune sucul de lamie si vinul in tigaia in care am prajit carnea. se lasa cateva minute si apoi adaugam carnea din nou, lasam pana scade sosul si devine mai consistent. Daca e prea acrisor sosul se mai adauga putina apa si lasam la scazut. Asezonam cu sare si piper dupa gust si lasam deoparte. Orezul il punem intr.o cratita cu putin ulei incins si il lasam pana se albeste bobul apoi adaugam un varf de cutit de sofran si 4 cesti de apa si alsam la fiert la foc mic. Este gata cand absoarbe tot lichidul. Se serveste langa carnita de pui .

Ingrediente Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

* 1/2 piept pui dezosat

* sucul de la 1/2 lamaie

* 1/2 pahar vin alb

* nuci

alune

seminte dovleac tocate

la alegere

* putin ulei

* sare

piper

* 1 ceasca orez

* putin sofran

cantitatile sunt pt 2 portii

Categorii