Pui cu sos dulce acrisor

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui cu sos dulce acrisor

- se taie fileul de pui bucatele de 5 cm, se sareaza si pipereaza dupa gust - se bat ouale - bucatile de pui se scufunda in ouale batute, apoi se trec prin faina de porumb (pana aici, se procedeaza ca la snitel) - bucatelele pane se prajesc usor in tigaia teflonata, cateva minute pe fiecare parte; atentie, preparerea lor nu trebuie facuta pana se prajesc integral, trebuie sa fie doar putin colorate - se aseaza intr-un singur strat intr-o tava pentru cuptor - se preincalzeste cuptorul la 160 grade - se amesteca ingredientele pentru sos si se amesteca bine - se toarna sosul peste bucatile de pui din tava - tava sta la cuptor circa 45 minute, timp in care bucatile de pui se intorc usor de aproximativ 3 ori, astfel incat sa fie acoperite uniform de sos Puiul cu sos se serveste pe un pat de orez simplu. Am gasit aceasta reteta pe un site englezesc, si am adaptat-o ingredientelor care se pot gasi in Romania.

Ingrediente Pui cu sos dulce acrisor

Pentru 2 portii:

- 500 g inner file de pui

- 200 g faina de porumb ( in engleza cornstarch

este diferit de malaiul nostru

seamana cu pufuletii pisati)

- 2 oua

-sare

piper

- 2-3 linguri ulei de masline

Pentru sos:

- 150 g zahar brun

- 4 linguri suc de rosii

- 100 ml otet de mere

- 1 lingura de soia

- o lingurita de sare cu usturoi granulat

Categorii