Pui cu sos worcestershire
Instructiuni de preparare Pui cu sos worcestershire
Se iau bucatile de piept de pui dezosat fara piele, se spala, se taie fasii subtiri si se pun intr-un bol iar peste se toarna sos worcestershire amestacandu-se bine ca toate bucatile de pui sa fie acoperite cu sos, apoi se lasa la rece aproximativ 20 de minute.
Intr-o tigaie se pune untul la topit si apoi se adauga fasiile de pui care se prajesc cateva minute pe fiecare parte. Intre timp se taie ardeiul cubulete. Cand s-a rumenit carnea, se scoate intr-o farfurie si se acopera.
In sosul ramas in tigaie dupa prajirea bucatilor de carne se pune ardeiul si se amesteca. Dupa cateva minute se toarna peste ardei sos-ul worcestershire ramas, o lingura de smantana, suc-ul de la jumatate de lamaie, verdeata tocata si o ceasca de apa, amestecandu-se incontinuu pentru a nu se prinde.
Dupa ce s-a calit ardeiul si sosul s-a omogenizat se opreste focul. Intr-o farfurie se pune garnitura (de preferat orez), se aseaza bucatile de carne si peste se toarna sosul de ardei se orneaza cu verdeata tocata si lamaie.
Ingrediente Pui cu sos worcestershire
2 buc piept de pui
50 g unt
100 ml sos worcestershire
marar, patrunjel verde
1 ardei gras rosu
1/2 lamaie
1 lingura smantana