Pui cu urechi de lemn

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Pui cu urechi de lemn

Pentru inceput hidratam urechile de lemn in apa suficienta si 2 linguri de sos de soia. Pe instructiunile de utilizare ale ciupercilor pe care le-a avut scria sa le tinem cam o ora in apa foarte rece, asa ca le-am pus la frigider.

Cand au fost gata, le-am clatit si le-am taiat fasii.Taiem puiul fasii, iar ceapa o taiem julienne. Din sosul de soia ramas, sosul chilli, amidon si 6 linguri de apa facem un sos, pe care il tinem la indemana.

Incingem uleiul si calim puiul cateva minute, amestecand des, pana cand carnea e rumenita. Adaugam ceapa si lasam pana cand devine sticloasa.

Turnam sosul, amestecam si lasam sa dea cateva clocote. Si asta a fost toata reteta, rapid si bun, cu aproximativ 170 calorii la 100 de grame.

Se serveste cu orez sau taietei chinezesti.Pentru reteta ne-am inspirat de pe cevabun.ro.

Ingrediente Pui cu urechi de lemn

400 g pulpe pui dezosate si fara pielita

40 g urechi de lemn uscate

1 ceapa rosie

10 linguri sos soia

1 lingura sos chilli

1 lingurita amidon

3 linguri ulei

Categorii