Pui cu urechi de lemn
Instructiuni de preparare Pui cu urechi de lemn
Pentru inceput hidratam urechile de lemn in apa suficienta si 2 linguri de sos de soia. Pe instructiunile de utilizare ale ciupercilor pe care le-a avut scria sa le tinem cam o ora in apa foarte rece, asa ca le-am pus la frigider.
Cand au fost gata, le-am clatit si le-am taiat fasii.Taiem puiul fasii, iar ceapa o taiem julienne. Din sosul de soia ramas, sosul chilli, amidon si 6 linguri de apa facem un sos, pe care il tinem la indemana.
Incingem uleiul si calim puiul cateva minute, amestecand des, pana cand carnea e rumenita. Adaugam ceapa si lasam pana cand devine sticloasa.
Turnam sosul, amestecam si lasam sa dea cateva clocote. Si asta a fost toata reteta, rapid si bun, cu aproximativ 170 calorii la 100 de grame.
Se serveste cu orez sau taietei chinezesti.Pentru reteta ne-am inspirat de pe cevabun.ro.
Ingrediente Pui cu urechi de lemn
400 g pulpe pui dezosate si fara pielita
40 g urechi de lemn uscate
1 ceapa rosie
10 linguri sos soia
1 lingura sos chilli
1 lingurita amidon
3 linguri ulei