Pui cu vin rosu, vin de Porto si prune uscate

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui cu vin rosu, vin de Porto si prune uscate

1. Într-un castron, se amesteca prunele uscate, vinul si vinul de Porto; se Iasa sa stea 30 de minute la temperatura camerei. 2. Într-o tigaie mare de teflon, se incinge uleiul la foc potrivit. Se da puiul prin faina, scuturând faina in exces. Se pune puiul În tigaie si se caieste 3 minute sau pâna când se rumeneste. Se adauga ceapa si se caieste 1 minut sau pâna se moaie. 3. Se adauga prunele si lichidul În care au stat. Coaja de portocala, sucul de portocala, otetul, sarea si piperul; se pun la fiert. Când fierb se face focul mic; se acopera si se fierb 20 de minute sau pâna când puiul si prunele sunt facute. Se adauga patrunjelul.

Ingrediente Pui cu vin rosu, vin de Porto si prune uscate

1 cana prune uscate

fara sâmburi

2/3 cana vin rosu sec

1/3 cana vin de Porto

2 lingurite ulei de masline

450 g pulpe de pui fara piele

fara o

taiate in bucati de 5 cm

2 linguri faina

8 cepe verzi taiate În bucati de 5 cm

2 lingurite coaja de portocala taiata fâsii subtiri

1/4 cana suc de portocale

2 lingurite otet balsamic

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita piper

3 linguri patrunjel tocat

Categorii